A apărut catalogul „Living Spaces” cu tema „Orașe și regiuni care promovează arhitectura de înaltă calitate”!

Ce au în comun un centru sportiv din Spania, un complex de locuințe sociale din Franța, un parc urban din Letonia și o bibliotecă din Finlanda? Toate sunt soluții prietenoase cu mediul înconjurător, proiectate pentru un context anume. Sunt locuri care aduc oamenii împreună, punând totodată în valoare caracterul local al zonei și al mediului urban înconjurător.

Exemple reale de bune practici de urmat

Aceste bune practici și multe altele sunt acum prezentate în catalogul „Orașe și regiuni care promovează arhitectura de înaltă calitate”.

Catalogul face trimitere la 30 de inițiative locale și regionale și poate fi consultat aici.

Catalogul este destinat autorităților locale și regionale, profesioniștilor din arhitectură și planificare urbană, și oricui este interesat de un mediu construit de calitate, durabil și inclusiv.

Catalogul cuprinde exemple din 17 țări europene și oferă informații despre gestionare, buget și idei care pot fi preluate astfel încât alte orașe și regiuni să se inspire și să dezvolte propriile proiecte.

Living Spaces: o oportunitate de a învăța unii de la alții

Acest catalog este dezvoltat în cadrul programului Living Spaces – Orașe și regiuni care modelează mediul construit pentru toată lumea, un program european de peer learning despre arhitectura de înaltă calitate și mediul construit.

Începând din iulie 2023 și până în noiembrie 2024, programul va facilita schimburi între orașele Uniunii Europene, regiuni, state membre și părți interesate relevante cu privire la procese și bune practici. Finanțat de programul Europa Creativă al Uniunii Europene, Living Spaces este implementat de Eurocities și Consiliul Arhitecților din Europa.

Practicile prezentate în catalog sunt exemple concrete, selectate printr-un apel pentru bune practici. Acestea demonstrează expertiza și creativitatea orașelor și regiunilor europene în modelarea unui mediu de viață de înaltă calitate pentru toată lumea.

Oportunități viitoare

În 2024, vor fi organizate 12 vizite de învățare reciprocă pentru a afla mai multe despre unele dintre exemplele din catalog. Un apel la participare va fi lansat în curând.

Nu ratați această ocazie și abonați-vă la newsletter-ul proiectului pentru a primi noutăți despre proiectul Living Spaces. Ordinul Arhitecților din România va publica la rândul său anunțuri privitoare la oportunitățile viitoare din proiect.

Înregistrează-te