Ultimele știri

Anterioară
Următoare

Citește

Raportul SiOAR 2022

Care este situația dovezilor la nivel național? Ce categorii de proiecte înregistrează creșteri și unde asistăm la o contragere a pieței? Care sunt fenomenele care influențează piața mediului construit? Acestea sunt doar câteva din întrebările la care răspundem, în fiecare an, prin Raportul SIOAR, acum disponibil și pentru anul 2022.

Aflat la a treia ediție, Raportul SIOAR este un instrument de analiză și interpretare a pieței de arhitectură și a sectorului arhitecturii realizat de Ordinul Arhitecților din România. Acesta valorifică o colecție unică de date detaliate referitoare la investițiile în domeniul arhitecturii, complementară altor surse naționale de date statistice ale domeniului construcțiilor, cum ar fi cele colectate de Institutul Național de Statistică. Împreună cu rapoartele deja existente pe piață despre domenii conexe, raportul SIOAR constituie o resursă pentru cercetare interdisciplinară, colaborare instituțională și demersuri adaptate stării actuale a pieței.

Această colecție de date este relevantă pentru toți actorii sectorului construcțiilor, fiind de interes major pentru administrație, investitori și arhitecți.