Home » Concursul de idei si solutii de arhitectura “Locuinta sustenabila” – editia 2013

Concursul de idei si solutii de arhitectura “Locuinta sustenabila” – editia 2013

http://www.uniuneaarhitectilor.ro/assets/images/concurs_locuinta_sustenabila_2013.jpg

“Va invitam sa va inscrieti la Concursul de idei si solutii de arhitectura “Locuinta sustenabila”, editia 2013 (a doua editie) ce isi propune sa aduca in atentia beneficiarilor proiecte de locuinte sustenabile, la preturi accesibile, care sa indeplineasca in acelasi timp standardele moderne de calitate a locuirii.

Participantii pot transmite proiectele in primele zece zile ale fiecarei luni. Proiectele selectate vor fi publicate, in ordinea inscrierii, in revista Bursa Constructiilor.

Concursul este organizat in parteneriat cu Uniunea Arhitectilor din Romania si Asociatia pentru Locuinte Noi.

Un juriu coordonat de UAR va desemna castigatorul premiului Knauf Insulation in valoare de 500 de euro. Pe langa acesta, participantii vor beneficia de abonamente (pe un an) si promovare in revista Bursa Constructiilor, pe site-ul www.constructiibursa.ro si pe site-urile partenere.

Concursul de arhitectura “Locuinta sustenabila” este deschis tuturor arhitectilor interesati sa proiecteze locuinte care sa respecte principiile dezvoltarii durabile. Pot fi depuse proiecte de locuinte (case unifamiliale, case in ansamblu de locuinte unifamiliale, locuinta colectiva, ansamblu de locuinte colective). Proiectele pot fi la nivel de concept sau puse in opera, finalizate recent (2011- 2012).

Proiectele vor fi apreciate tinandu-se cont de calitatea locuintei si a ansamblului rezidential, precum si de utilizarea unor materiale ecologice, materiale eficiente energetic, costuri de constructie cat mai reduse prin folosirea unor solutii sau materiale inovatoare si eficienta energetica, costuri cat mai mici de intretinere ulterioare constructiei presupuse de casa.
Proiectele inscrise in concurs vor fi mediatizate in randul beneficiarilor, al dezvoltatorilor rezidentiali, precum si al producatorilor de materiale de constructii si prestatorilor de servicii pentru constructii pentru a le indica tendintele privind evolutia cererii in acest domeniu.

Pentru fisa tehnica a concursului accesati
http://www.constructiibursa.ro/s=concurs_arhitectura_2013.html

Parteneri: Romania Green Building Council, SunE, Asociatia Auditorilor Energetici pentru Cladiri, Asociatia Industriei Vopselelor din Romania.”

________________________________________________________________________________________________

Arhitectura, modalitatile de proiectare si de realizare a locuintelor se modifica permanent pe masura ce sunt implementate tehnologii si materiale noi de constructie si finisare.
Concursul “Locuinta sustenabila”, aflat la cea de-a doua editie, promoveaza tinerii arhitecti care aplica tehnologiile si materialele noi in constructia de locuinte, pentru a realiza locuinte sustenabile, accesibile ca pret de constructie si de intretinere, eficiente energetic, cu impact minim asupra mediului inconjurator.
Concursul este organizat de revista Bursa Constructiilor si Asociatia pentru Locuinte Noi in colaborare cu Uniunea Arhitectilor din Romania.
Important! Inscrierile in concurs se fac in primele zece zile ale fiecarei luni. Proiectele din concurs vor fi publicate in ordinea inscrierii !

1. De ce sa participati la concurs
- proiectele propuse sunt mediatizate prin revista Bursa Constructiilor sau site-ul revistei (www.constructiibursa.ro).
- promovarea proiectelor include numele si prenumele arhitectului, precum si datele de contact
- promovarea va aduce in atentia dezvoltatorilor rezidentiali si beneficiarilor interesati de constructia de locuinte

2. Cine poate participa
Concursul de arhitectura “Locuinta sustenabila” este deschis tuturor arhitectilor interesati sa proiecteze locuinte care sa respecte principiile dezvoltarii durabile.
In cadrul concursului pot fi depuse proiecte de locuinte (case unifamiliale, case in ansamblu de locuinte unifamiliale, locuinta colectiva, ansamblu de locuinte colective)
Proiectele pot fi:
a) la nivel de concept
b) puse in opera, finalizate recent (2011- 2012)

3. Cum se face inscrierea
Concurentul trebuie sa livreze materialele in format electronic (email, CD prin posta sau transfer electronic) catre redactia revistei Bursa Constructiilor (revista@bursa.ro, revistabursa@gmail.com, adresa: str Popa Tatu, nr 71, sector 1, Bucuresti).
Sunt necesare minim trei perspective, planurile de arhitectura si o prezentare a proiectului care sa includa descrierea solutiile adoptate, orice alte detalii considerate necesare in sustinerea conceptului propus.
Un participant poate participa cu maxim patru proiecte.
Pot fi depuse proiecte pentru doua categorii:
1. Locuinte colective
2. Locuinta individuala (casa, vila)

4. Care sunt criteriile de apreciere a proiectelor
Proiectele vor fi apreciate conform urmatoarelor criterii:
a. calitatea locuintei (functionalitate, estetica locuintei)
b. calitatea ansamblului (functionalitate, estetica ansamblului, precum si vecinatati, dotari – ex, culturale, sociale, educatie,paza si protectie, sanatate, recreere si distractie, etc, regulament recomandat de arhitect care sa fie impus prin contractul de vanzare/cumparare a locuinte (culori fatade, garduri, tamplarie, inchidere balcoane, terase, pergole, chioscuri, gratare , etc )
c. utilizarea unor materiale ecologice, materiale eficiente energetic,
d. costuri de constructie cat mai reduse prin folosirea unor solutii sau materiale inovatoare
e. eficienta energetica, costuri cat mai mici de intretinere ulterioare constructiei presupuse de casa (surse energie alternativa)

FIŞA TEHNICĂ A CONCURSULUI disponibila aici.

Pentru detalii suplimentare va rugam sa nu ezitati sa ne contactati !
Director de proiect: Gina Dadu
PR coordinator : Cristina Halmageanu
- email revista@bursa.ro, revistabursa@gmail.com
- telefon: 0735.010.169, 021.315.43.56, 021.311.23.31
- fax: 021-312-4556
- str Popa Tatu, nr 71, sector 1. Bucuresti

 

seriale online filme online filme online 2015 filme online filme online 2015 rochii rochii seara costume de baie

Gazduirea oferita gratuit de STIRA Electronic SRL